Şirketler

Rusya ile ticarette ‘demir yolu’ atağı

Türkiye ile Rusya arasındaki demir yolu taşımacılığını geliştirmek için geçtiğimiz aylarda Rusya Demir Yolları Lojistik şirketiyle anlaşma yapan Türk firması Pasifik Eurasia Lojistik, eylülde Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattında ilk deneme taşımalarını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Türkiye, Rusya ve Azerbaycan demir yolu kuruluşları arasında Bakü-Tiflis-Kars demir yolu güzergahında iş birliği yapılmasına ilişkin 6 Mayıs’ta mutabakat zaptı imzalandı.

Pasifik Avrasya Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi İslam Shakhbandarov yapılan anlaşmaların Türkiye ve Rusya arasındaki ticarete katkı sunacağını vurgulayarak, “Türkiye ve Rusya arasında 40 milyon tonun üzerinde bir taşımacılık mevcut. Bunun yüzde 80’i deniz yoluyla, yüzde 20’si de kara yoluyla yapılıyor. İki ülke arasındaki taşımacılıkta demir yolu kullanılmıyor. Rusya Demir Yolları Lojistik şirketiyle yapacağımız iş birliği hem bölge ülkelerinde hem de Türkiye’de özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapacağı ticarete katkı sağlayacak.” dedi.

Shakhbandarov, Rusya’nın yanı sıra Türkiye’nin Gürcistan ile arasındaki demir yolu taşımacılığının da 2 sene içinde 500 bin tona çıkmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının himayesinde Kars’ta terminal ve lojistik merkezi inşaatının da devam ettiğini anımsatan Shakhbandarov, “Hedefimiz Rusya’dan gelen demir yolu yüklerinin hiçbir kesinti olmadan Mersin’e kadar varması. Aynı şekilde ters istikamette de Türkiye’de üretilen özellikle makine sanayisi ürünleri Rusya’nın kuzeyine kadar rahat bir şekilde ulaşacak. Eylül ayında ilk deneme taşımasını yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Yazılar
ŞirketlerTürkiye

Alman şirketler Türkiye'ye özel ilgi duyuyor

Almanya Türkiye'nin en büyük ticari ortağı Dünyada salgın sebebiyle yatırım iştahı bıçak gibi kesilirken Türkiye, yabancı yatırımcının yeni adresi oldu. Almanya halihazırda, Türkiye'nin en büyük ticari…
ŞirketlerTürkiye

BBVA Türkiye'ye duyulan güveni teyit etti

BBVA Türkiye'deki varlığını artırıyor Garanti Bankası'nın ana ortağı İspanyol devi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'dan (BBVA) Türkiye'ye güvenini teyit etti. BBVA, bazı rakiplerinin hisseleri sattığı…
Şirketler

Türk teknoloji şirketlerine büyük rağbet

Türk teknoloji şirketlerinin cazibesi Türk teknoloji şirketleri 1 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Startup'lar yılın ilk dokuz ayında 206 anlaşmayla toplam…