Site icon Ekonomi Gerçekleri

Bayraktar TB2 muharebe tarihinde yeni bir devrimin standardı

Handelsblatt gazetesi Bayraktar TB2 İHA/SİHA basında

handelsblatt togg handelsblatt türkei bayraktar tb2 siha

Bayraktar TB2 Alman medyasının gündeminde

Alman gazetesi Handelsblatt, Bayraktar TB2 Türk İHA ve SİHA'larını gündemine taşıdı. Gazetedeki haberde, İHA/SİHA'ların Suriye, Libya ve Karabağ’da kendilerini ispat ettiklerine değinildi. Ukrayna ve Polonya'ya da ihraç edilmesine yer verildi. "Ukrayna ve Polonya satın aldı, çok daha fazla ülke sırada" tespitinde bulunuldu. Uzmanlar Bayraktar TB2 SİHA için "savaşta devrimin yeni standardı” tanımlamasını kullandı. Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a da yer verilirken haberde övgüyle bahsedildi. “41 yaşındaki Türk girişimci ülkesinin olası savaşlarda daha iyi kartlara sahip olmasını sağladı” açıklamasında bulunuldu. Ortadoğu uzmanı Charles Lister'ın, "Bayraktar TB2 insansız hava araçları 20'nci yüzyıldaki Rus AK-47 makineli tüfeğine benzer şekilde savaşta devrimin yeni standardı” tanımlamasına yer verildi.

İHA ve SİHA'ların tanıtımının yapıldığı vurgulandı


Handelsblatt gazetesi haberinde, Türk yapımı Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'lara ilişkin Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesaplarından ve TRT'nin kanallarından düzenli olarak videolar paylaşıldığı da vurgulandı. ABD'nin düşünce kuruluşlarından Dış Politika Araştırma Enstitüsünün Ortadoğu Programı Direktörü Aaron Stein'ın görüşüne de yer verildi. Stein, Türkiye'nin bu videoları yayarak sosyal medya çağında insansız hava araçlarının kullanımına öncülük ettiğini vurguladı. Stein, gözetleme, keşif ve çatışma bölgelerinde insansız hava araçlarının kullanımının yeni olmadığını hatırlattı, "Ancak Türkiye bunu yeni bir seviyeye taşıdı ve ülkelerin nasıl stratejik etkiler elde edebileceğini ve silah satışlarına uluslararası ilgiyi nasıl artırabileceğini gösterdi" ifadesini kullandı.

handelsblatt Ekonomi Türkiye

Handelsblatt gazetesi daha önce de Türkiye ekonomisini övmüştü

Alman basını Türkiye ekonomisindeki pozitif gelişmelere kayıtsız kalamamıştı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, küresel ekonomiyi etkilemeye devam ederken 2009 küresel krizine göre dört kat daha fazla istihdam kaybı yaşanıyordu. Dünyaca ünlü ekonomistlerin yaptıkları açıklamalara göre istihdamda yaşanan derin kriz de etkilerini hissettirdi. Dünya genelinde birçok ekonomi devi, salgın sürecinde iflas bayrağını çekerken, Türkiye’nin izlediği ekonomik başarı grafiği, yabancı basında ses getirdi. Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, geçen yılın 3’üncü çeyreğindeki güçlü toparlanmanın ardından pozitif büyüme kaydeden Türkiye ekonomisinin başarısını kaleme alan bir övgü yazısı yayınlamıştı.

Exit mobile version