Site icon Ekonomi Gerçekleri

Yüksek faturalar Almanya’nın gündeminde

Almanya'da yaşayanlar, yüksek gaz faturaları nedeniyle şikayetçi.

Almanya'da yaşayanlar, yüksek gaz faturaları nedeniyle şikayetçi.

Yüksek faturalar Almanya için büyük sorun

Almanya'da yaşayanlar, yüksek faturalar nedeniyle şikayetçi. Rusya, bakım çalışmalarını gerekçe göstererek Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Avrupa'ya doğal gaz akışını kesti. Kıtada Rusya-Ukrayna Savaşı ile tırmanışa geçen hayat pahalılığı, enerji kriziyle farklı bir boyut kazandı.

Yüksek faturalar için şikayetler artıyor

Bild gazetesi, Saksonya eyaletine bağlı Zwickau şehrinde yaşayan 70 yaşındaki Dietmar'ın yüksek faturalar ile alakalı açıklamalarını gündeme taşıdı."Gaz, 14 kat daha pahalı" başlıklı haberde, sonbahar için enerji tasarrufu planları yapan Dietmar'ın, gelen fatura karşısında "şoke olduğuna" dikkat çekildi. Haberde, "Dietmar, Alman gaz tedarikçisi MITGAS'tan aldığı mesajdan sonra evinin önündeki merdivenlerde oturdu. Aylık masrafı kasım ayına göre 165 eurodan 2 bin 268 euroya çıkarıldı. Bu da neredeyse 14 kat artış demek." ifadeleri kullanıldı. Bild gazetesinin bir başka haberinde, "Bakım yerleri lüks oldu. Bunun nedeni artan maliyetler ve bakım maaşlarıdır." denildi. Bakım için işverenler derneğine göre, söz konusu ülkede ihtiyacı olan birçok kişi, ayda 1000 euroya kadar ek maliyetlerle karşı karşıya kaldı.

"Focus.de" adlı internet sitesi de enerji tedarikçilerinin gaz fiyatlarını büyük ölçüde artırdığını yazdı. Yıllık gaz tüketimine ilişkin fiyatlarda ciddi oranlarda tımanışlar yaşandığı belirtilerek, "Bazı gaz müşterileri 2021 kışında daireleri için daha yüksek gaz tüketimi kaydettiği için, enerji sağlayıcıları ön ödemeyi 10 kat artırdı." notu paylaşıldı.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nin Genel Başkanı Lars Klingbeil, önümüzdeki kış için kıt doğal gaz kaynakları ihtimaline işaret ederek, elektriğin yanı sıra gaz fiyatlarını da düzenlemeyi savundu. "Elektriğin uygun fiyatlı kalmasını sağlayacağız." diyen Klingbeil, "Ancak gaz piyasasına da müdahale etmemizi, gazın satın alınabilir durumda kalmasını veya yeniden satın alınabilir olmasını sağlamamızı şiddetle savunuyorum." şeklinde konuştu. Artan ham madde fiyatlarına karşı hükümet önlemlerinin alınması lehinde konuşan Klingbeil, ARD'ye verdiği demeçte, "Her halükârda enerji krizinin faturasını ödemek zorundayız." diye ekledi.

Exit mobile version