İhracat

Alman ordusu gücünü Türk firmadan alacak

Daysoft Genel Müdürü Aytaç Yolcubal, çeşitli uluslararası zırhlı araç projelerinde görev aldıktan sonra kendi platformlarını geliştirmek için Haziran 2017’de Daysoft’u kurduklarını söyledi.

Ana faaliyet alanlarından birinin sistem mühendisliği olduğunu belirten Yolcubal, uluslararası projelerde de sorumluluklar üstlenmek için Lihtenştayn’da ofis açtıklarını bildirdi. Yolcubal, Ar-Ge çalışmalarını Türkiye’de yürüttüklerini, geliştirdikleri ürünlerin yurt dışı pazarlamasını da Lihtenştayn ofisi üzerinden yaptıklarını ifade etti.

Yolcubal, “Sadece 2019’da 1200’den fazla araç elektronik parçası teslim ettik. Bunların hepsi mühendislik çalışması. Teslimatlarımız devam ediyor. Yaptığımız sistemler müşteri gereksinimine en uygun çözümler. Hiçbiri raf ürünü değil, yerinde bir sorunu çözen özel tasarım ürünler.” dedi.

Faaliyetlerinde ihracatın önemli yer tuttuğunu vurgulayan Yolcubal, son olarak Almanya Kara Kuvvetleri için jeneratör güç kabini üretim görevini üstlendiklerini söyledi.

Kabinlerin birliklerin bulunduğu farklı bölge ve ülkelere dağıtıldığını, jeneratörden aldığı güçle enerji dağıtımı ve beslemesi yaptığını belirten Yolcubal, yürüttükleri mühendislik çalışmasıyla isterlere uygun, kullanıcı dostu bir çözüm ortaya koyduklarını bildirdi.

Bu ihracat projesinde başarı olarak nitelendirilebilecek 2 konu olduğuna dikkati çeken Yolcubal, şöyle konuştu:

“Bu işi büyük bir Alman devi yaklaşık 15 yıldır alıyormuş. O kadar uzun süre almış ki başkaları bu işe nasıl hazırlanılır unutmuş. Bizim almamız gerçekten sürprizdi. Oradaki rakibimiz aslında teorik olarak bize denk bir firma değil. Kimse bizi kağıt üzerinde bile rakip olarak görmüyordu. Çok iyi bir hazırlıkla, dokümantasyonla, fiyatla, planlamayla ihaleyi aldık. Projede 100 kişilik bir ekibin katkısı var. İkincisi ise şartname öyle bir hale gelmiş ki tüm ürünlerin tedarikini Alman firmalarla yapmışlar. Hiçbirini bozmadan, mühendislik tarafını burada yaparak, tedarik ürünlerini Almanya’dan alıp mühendislik çalışmasıyla tekrar Almanya’ya gönderdik. Yani Alman tedariki ürünlerle tekrar Almanya’ya mühendislik hizmeti ihracatı yapmış olduk.”

Geliştirme çalışmalarının yüzde 90’ının Covid-19 salgını dönemine denk geldiğini vurgulayan Yolcubal, “2 yıllık bir projede toplamda 21 adet güç kabini teslim edilecek. İlk 3’ünü gönderdik. 3 farklı tipten 7’şer adetlik ihtiyaç var. Her tipten birer tane gönderdik. Sonrasında üretimi seri şekilde gerçekleştireceğiz. Hacim olarak büyük ürünler, bir sonraki seferde 7-8 tırlık bir malzeme çıkmasını öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Yazılar
İhracatTürkiye

Hububat sektöründen 4 ayda 3,6 milyar dolarlık ihracat

Türk hububat sektörü, ihracatta yukarı yönlü ivmesini sürdürüyor. Hububat ihracatı yılın ilk 4 ayında da ivmeyi devam ettirdi. Sektör, Ocak-Nisan döneminde geçen yılın aynı…
İhracatTürkiye

Trendyol, BAE ile ticaret köprüsü kuruyor

Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakereleri kapsamında, Türkiye’ye gelen Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed…
İhracatTürkiye

Türk Savunma Sanayii rotayı Latin Amerika'ya çevirdi

Türk savunma sanayisinin önde gelen 10 şirketi yeni iş birlikleri ve ihracat fırsatları için Latin Amerika'nın yolunda. Şili'nin başkenti Santiago'da 5-10 Nisan'da gerçekleştirilecek…