Güncel

1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor

1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında çalışmalar sürüyor. İki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak.

Köprünün Avrupa yakasında deniz içindeki ayağının bulunduğu noktaya yerleştirilecek keson için batırma çalışmalarına başlandı.

Tamamlandığında “dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle “simgelerin köprüsü” olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Gelibolu ilçesi Sütlüce ve Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkileri arasında inşası süren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ıslak havuzdaki kule kesonlarında, çelik şaft montajı çalışmalarının sona ermesinin ardından iki gün sürecek kule kesonları batırma çalışmalarına başlandı.

Köprünün Avrupa yakasında deniz içindeki ayağının bulunduğu noktaya batırılacak keson, römorkörlerle yüzdürülüp batırılacağı yere getirildi.

Her iki yakadaki kesonun batırma işleminin ardından kule montajlarına başlanacak.

Son Yazılar
Güncel

İşsizlik Sigortası Fonu 100 milyar lira sınırını aştı

İşsizlik Sigortası Fonu işsizlerin güvencesi İşini kaybeden sigortalıların, işsiz kaldıkları dönemin belirli bir bölümünde geçinebilmeleri için mart 2002'de kurulan İşsizlik Sigortası Fonu,…
Güncel

JPMorgan: ABD ekonomisi için bir kasırga yolda

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, yatırımcıları ekonomik bir "kasırgaya" hazırlanmaları konusunda uyardı. Jamie Dimon, ekonominin sıkı para politikası ve Rusya Ukrayna savaşı gibi…
GüncelTürkiye

BAE'den ilk yatırım savunmaya

Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda Türkiye'ye yapılacak ilk yatırım savunma sanayisine olacak. Ayrıca, tarım, enerji, gıda ve bilişim sektörlerine de yatırım…