Savunma Endüstrisi

Paris’te Türk rüzgarı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), “Milli Muharip Uçağı”nın (MMU) birebir modelini ilk kez Uluslararası Paris Airshow’da sergileyecek.

TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, 17’nci Uluslararası Paris Airshow, Fransa’nın Paris Le Bourget Havalimanı’nda 17-23 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Dünyanın en büyük havacılık ve uzay fuarlarından olan Paris Airshow’da Türkiye için tarihi bir gelişme yaşanacak. Fuarda, TUSAŞ’ın ana yüklenici olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürütülen MMU Projesi’nin birebir modeli ilk defa Paris’te görücüye çıkacak.

Türkiye, böylece, yeni nesil uçak kategorisinde önemli bir yeri bulunan 5’inci nesil muharip uçağını, ABD, Rusya, Çin’den sonra üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip olduğunu bir kez daha gösterecek. TUSAŞ’ın projede ana hedefleri doğrultusunda muharip uçak tasarımı, üretimi, sertifikasyonu çalışmalarıyla tüm yerli ve milli imkanlar devreye sokulacak.

Atak ve Gökbey helikopterleri, Anka insansız hava aracı ve Hürjet fuarda sergilenecek sistemler arasında bulunuyor. ATAK helikopteri, fuar boyunca uçuş gösterisi yapacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Yazılar
Savunma Endüstrisi

Türkiye'nin bir silah gücü olarak şaşırtıcı yükselişi

Türkiye’nin silah gücü Bir zamanlar Türkiye, Alman savunma şirketleri Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ve Rheinmetall’den 1.000 adet Leopard 2 ana muharebe tankı sipariş…
Savunma Endüstrisi

Afrika devletleri neden Bayraktar TB2 satın alıyor?

Afrika devletleri Türk SİHA'sı diyor Analist Paul Melly, Afrika devletlerinin silahlı gruplarla savaşmak için, dünyadaki çeşitli çatışmalarda etkili olduklarını kanıtlayan Türk İHA'larından giderek…
Savunma Endüstrisi

Fransız TV kanalı Türkiye'nin SİHA gücünü konuşuyor

Fransız kanalı BFM TV: Bayraktar TB2 Ukrayna için "güçlü müttefik" Fransız kanalı BFM TV, Bayraktar TB2'yi Ukrayna için "güçlü müttefik" şeklinde tanımladı. Türk yapımı SİHA'ların tüm…